Wie ben ik?

“De ogen zijn de spiegel van de ziel”

- Da Vinci


Mijn naam is Alise Boevé-Roubos. Na 16 jaar dienst bij de Politie Rotterdam-Rijnmond, inzet noodhulp (112), nam ik in 2011 ontslag om er te kunnen zijn voor onze 4 kinderen. Toch wilde ik anderen kunnen blijven helpen, weleens waar op een andere manier maar zeker zo dankbaar werk als die van de politie (Artikel 3 Politiewet "Hulp aan hen die dat behoeven'') Samen met mijn man Fred Bouvé startte ik paardenpension De Boeve Hoeve, wat later een fokkerij en revalidatiestal werd. 

Tussen de bedrijven door, heb ik een aantal studies gevolgd, zoals Gua Sha-therapeut voor mens en paard. Aangezien alles met elkaar in verbinding staat, volgde ik ook de de opleidingen tot aromatherapeut, (bach)bloesemtherapeut, fytotherapeut (kruidengeneeskunde) en voedingsdeskundige. Daarnaast volgde ik de opleiding Academische Rijkunst bij Greetje Hakvoort die ik officeel nog moet afronden. Inmiddels gebruik ik deze waardevolle kennis om online revalidatiebegeleiding te geven voor paarden.

Mijn eigen ervaring met Gua Sha...

 

Ik heb de ziekte van Crohn; chronische ontstekingen in mijn maag-darmkanaal. Naast de darmklachten, gaven de medicijnen ook bijwerkingen. Ik had minder weerstand en kreeg last van vermoeidheid, duizeligheid, gewrichtspijn en jeuk.

Ik probeerde van alles om mijn klachten te verminderen. Tot frustratie aan toe, want alles lijkt in het begin te werken. Maar steeds moest ik er na een paar maanden weer op terugkomen. 

Tot ik over Gua Sha hoorde!

Heel sceptisch liet ik mij behandelen: ‘Oké, als het écht werkt, dan eet ik mijn onderbroek op!’

Elke week onderging ik een behandeling. De allereerste keer was wel even een dingetje, hoor. Ik ging meteen voor de normale (reducerende) behandeling. Ik voelde de harde plekken branden tijdens de behandeling. Je kon het zelfs horen. Mijn therapeut, Dorine Erkens, begeleidde mij er goed doorheen. Ik voelde alles zo wegvloeien. Wat een bijzondere ervaring!

Veldslag

En toen ik in de spiegel keek? Wat een veldslag! Ik zat onder de rode plekken. Die konden 3 dagen aanhouden zei ze. Oeps … De dagen erna voelde mijn lichaam stijf, een soort spierpijn als of er een trein over mij heen was gereden. Maar geestelijk was ik helder en ik zat vol energie. Heerlijk! 

Ik verheugde me op de volgende behandeling. Het idee dat mijn blokkades weer weggeschraapt zouden worden, maakte me opgewekt. Deze keer verdwenen de rode plekken snel en die spierpijn kwam niet. Energie voor tien! 

En zo bouwde ik af, van elke week tot nu ieder half jaar als onderhoud. Een heerlijk momentje voor mezelf. 

Genieten zonder rem

De ziekte van Crohn beheerste mijn leven. Maar nu kan ik alles weer eten. Ik gebruik bijna geen medicijnen meer, voel me energiek en ik kan weer genieten zonder rem erop.

Daarom besloot ik de opleiding tot Gua Sha-therapeut voor mens en paard te gaan doen. Hiermee help ik zowel mensen als paarden hun klachten te laten verdwijnen of te verminderen. Het systeem een ‘duwtje in de rug’ geven, waardoor het weer zelf kan draaien. 

Inmiddels heb ik ervaren dat Gua Sha ook een waardevolle ondersteuning is voor paarden. Zowel bij training als revalidatie, als ontspanning of als warming-up voor het rijden. 

En oja, die onderbroek? Die hangt in de boom voor ons huis, aan een vlaggenstok.  wink

 

Contact /
 

06 19 26 64 91

Alise@guashaconsultancy.nl

middelweg 3 • 2841 LA Moordrecht

Contact /

06 19 26 64 91

Alise@guashaconsultancy.nl

middelweg 3
2841 LA Moordrecht

© 2018 Gua sha Consultancy | Realisatie Graficin & De Goudse Wolf