AROMATHERAPIE /

Etherische olien vullen aan waar je behoefte aan hebt. /

”You cannot always control what goes on outside. You can always control what goes on inside”

- Wayne Dyer, Amerikaanse psychotherapeut

Aromatherapie is behandeling met geuren. Geuren neem je niet alleen waar, maar je belééft ze. Essentiële olie (aroma) kan ons emotionele en fysieke bewustzijn verbeteren. Het heeft ook een geneeskrachtige werking. Aroma’s kunnen bijvoorbeeld ontstekingsremmend, zuiverend, reinigend, krampstillend of insectwerend werken. Het is dus een vorm van kruidengeneeskunde. Je voelt je vaak als vanzelf aangetrokken tot de geur die je nodig hebt. 

Een bekend voorbeeld uit de aromatherapie is lavendel. Iedereen weet dat dat ontspannend werkt. Lavendel is echter veelzijdiger dan je denkt: het werkt helend bij snij-, schaaf- en brandwondjes, verzachtend voor je huid, verdovend bij pijn, insectenwerend én het versterkt het imuunsysteem.

Hoe pas je aroma’s toe?

Essentiële olie, of etherische olie, wordt gedestilleerd uit plantdelen. De vele inhoudsstoffen komen samen tot de gewenste werking. Je kunt ze (verdund met draagolie) op de huid smeren, inhaleren, innemen of via je mond spoelen. Ook kunnen ze verwerkt worden tot zalf, shampoo, lipgloss en tandpasta. 

Ik werk vooral met geuren die je inhaleert. Maar ik kan ook een massageolie of zalf voor je op maat maken. Aromatherapie combineert goed met  Gua Sha therapie.

Ben je benieuwd wat aromatherapie voor jou kan doen? Stuur me een e-mail of App-je met je vraag, dan help ik je verder.

Contact /
 

06 19 26 64 91

Alise@guashaconsultancy.nl

middelweg 3 • 2841 LA Moordrecht

Contact /

06 19 26 64 91

Alise@guashaconsultancy.nl

middelweg 3
2841 LA Moordrecht

© 2018 Gua sha Consultancy | Realisatie Graficin & De Goudse Wolf